Om Annika

Min yrkesroll

uglkulSedan 1992 arbetar jag heltid som organisationskonsult, föreläsare och samtalspartner. Dessförinnan jobbade jag som VD-assistent på Atlas Resor och tillbringade mycket av min fritid inom Flygvapnet, där jag utbildade mig till fänrik på frivilligsidan.

Förutom min gedigna utbildning inom Försvaret har jag gått ett flertal kurser i ledarskap, teamutveckling och konflikthantering både i Sverige och utomlands, bl a hos Will Schutz Associates i San Fransisco. Som handledare är jag utbildad genom Gällöfsta på UGL, Effektivare Samarbete, Teambuilding och Debriefing. I England har jag licensierat mig som SDI-handledare. Dessa utbildningar och verktyg beskrivs mer ingående här på hemsidan.

2007 utbildade jag mig även inom BBSL (Beteendebaserad Säkerhet & Ledarskap), ett processinriktat koncept för att minska olyckorna inom t ex produktion, skogsbruk och i byggnadsbranschen.

Jag arbetar med längre interna projekt på företag och i kommuner såväl som kortare seminarier och workshops. Ibland är jag på scen som estradör inför en större publik. Och däremellan coachar jag individer.

Efter alla dessa år är det precis lika inspirerande att få arbeta med människor! Och det är just alla dessa år som gett mig en erfarenhet och kunskap jag aldrig hade kunnat läsa mig till. Jag får ofta höra att jag är en glädjespridare och inspiratör – och det stämmer nog. Mitt engagemang smittar av sig. Och roligt måste man ju få ha när man utvecklar sig själv, vare sig det är på egen hand eller med sina arbetskompisar.

Privat

Jag har bott i Göteborg större delen av mitt liv, men rötterna har jag i Bohuslän där min morfarsfars hus fortfarande finns i våra ägor och där vi tillbringar alla somrar. Att få vara ute i naturen betyder mycket för mig, det är mitt sätt att ”ladda batterierna”.

Helhetstänkande, hälsa och träning är viktiga ingredienser i mitt liv.

Min lediga tid fyller jag gärna med att författa böcker. Tolv stycken har blivit publicerade, mestadels skönlitterära verk. Jag har även hunnit med att vara filmproducent och inspelningsledare för en dokumentärfilm som hade premiär 2007.

I åtta år drev jag stiftelsen ”Världen i Våra Händer” som jag själv grundat. Pengarna gick till att hjälpa fattiga indianbarn i USA, mestadels gatubarn. Att jobba ideellt skulle jag gärna göra mer – om bara tiden hade räckt till.

Man lever bara en gång. (Kanske). Därför vill jag passa på att leva fullt ut och att pröva det mesta – åtminstone en gång. Ingenting är omöjligt, men vissa saker kan vara lite svårare. Och jag har garanterat väldigt roligt när jag ger mig in i något nytt.

Om jag även kan inspirera andra till att må bättre, hitta sig själva och utveckla sina relationer – då trivs jag som bäst!

Du hittar mer information om mina intressen på www.annikabanfield.com